Fråga efter lediga p-platser

25 april 2022 Lily Hansen

editorial

Har ni mer än en bil i familjen och saknar ett garage? De finns hyresvärdar som hyr ut lediga p-platser både i gatuplan och i parkeringsgarage. Fråga runt efter det, för hyresbolag vill gärna få sina platser uthyrda för att få så mycket intäkter som möjligt. 

Exempelvis har många pensionärer inte längre någon bil, och även ungdomar åker ofta kollektivt. Varje lägenhet utnyttjar inte en p-plats, så det finns möjlighet att hyra en av alla platser som står tomma. Det bästa med en egen parkeringsplats är att man inte behöver leta efter en varje gång, och dessutom står bilen oftast mer skyddad. 

 

Särskilt i storstäder är det trångt

Du har riktig tur om du hittar en egen parkeringsplats nära din bostad, och speciellt om det är i ett storstadsområde som Stockholm, Göteborg eller Malmö. Men det är perfekt att ha en p-plats i vilket samhälle som helst. Du har din bestämda ruta där du alltid kan ställa din bil. 

En annan fördel med att hyra en av alla lediga p-platser är att du aldrig riskerar att få parkeringsböter. Även om du skulle råka vara ute i sista minuten, väntar din egen p-plats på dig och där får ingen annan bil stå. Det är tryggt och bekvämt för dig i alla situationer. 

 

lediga p-platser

 

När tonåringarna skaffar bil

När tonåringarna skaffar körkort och vill ha en egen bil, kan du skaffa ytterligare lediga p-platser. Då kommer ungdomarna in i bilägandet på ett smidigt sätt. Det kan dröja innan de flyttar hemifrån, men de är ändå ett steg närmare vuxenlivet. 

Har du redan ringt runt och frågat efter lediga p-platser men inte fått tag i någon tillräckligt nära, tänk på att det är stor omsättning på dem. Folk flyttar, ställer av bilar eller säljer sin bil, så utbudet skiftar. Just nu kanske det finns flera lediga p-platser att välja på.